Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Thema Sinterklaas

Om terug naar de homepage te gaan klik hier

Op deze pagina staan de materialen die ik gemaakt het rondom het thema Sinterklaas. Mis je nog iets? Stuur gerust een berichtje. Misschien zie ik een mogelijkheid om het te kunnen maken.


Lootjes

Lootjes trekken om Sinterklaas te helpen start vaak vanaf groep 5. Ik geef de leerlingen de opdracht om bovenstaand werkblad in te vullen, thuis of op school. Hierop staan de cadeauwensen maar ook vijf weetjes over het kind die verwerkt kunnen worden in een gedicht voor als je het kind op jouw lootje nog niet erg goed kent.

Om dit werkblad te downloaden klik hier


Maak de tekening af

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is collage-maak-de-tekening-af.jpg

Voor kleuters heb ik de opdracht ‘Maak de tekening af’ ontworpen met diverse onderdelen binnen het thema Sinterklaas. Op de afbeelding hierboven zie je daarvan vier voorbeelden. Het pakket werkbladen bestaat uit de volgende varianten:

  • Mijter van Sinterklaas
  • Piet (normale variant)
  • De Stoomboot
  • Het cadeau
  • Sinterklaas
  • Amerigo
  • Piet (roetveeg)

Om het pakket met werkbladen te downloaden klik hier


Het postkantoor

Sinterklaas krijgt natuurlijk erg veel post van de kinderen die hij een bezoekje brengt. Eén van de pieten moet deze post sorteren op bestaande en fantasiewoorden om het een stukje makkelijker voor Sinterklaas te maken. Ik heb hiervan een werkbestand gemaakt waarbij op iedere envelop zelf een woord kan worden geschreven passend bij het leesniveau van de leerlingen. Plak de brievenbuskaarten op een schoenendoos zodat de leerlingen ze echt op de post kunnen doen.

Om het bestand te downloaden klik hier

Advertentie
%d bloggers liken dit: